יין קדוש בקדושת שביעית שעבר זמן ביעורו

יש לי בקבוק של קדושת שביעית שזמן הביעור היה ערב פסח תשס"ט מה עלי לעשות?
תודה

תשובה:

שלום רב.

יין שלא הופקר או שלא היה ברשות אוצר בית דין בזמן הביעור [שהוא פסח של שנה שמינית], הרי הוא נאסר בהנאה. וכדין כל דבר הקדוש בקדושת שביעית שעבר זמן הביעור [רמב"ם שמיטה פ"ז ה"ג]. אולם אם היה ברשותו בזמן הביעור רק כדי מזון ג' סעודות [דהיינו לכל בני הבית והוא כבקבוק וחצי לכל סועד], מותר בהנאה.