חו"נ בזמן ווסת בבא מן הדרך

האם מותר נישוק וחיבוק ביום השלושים והשלושים ואחד
ביום בו אני חוזר מנסיעה ארוכה בחול

תשובה:

שלום רב.

מותר חיבוק ונישוק בזמן הווסת כשבא מן הדרך, ובתנאי שמכיר בעצמו שאינו עלול להכשל בתשמיש המיטה.

מקורות:

יש הסוברים שבכל בא מן הדרך מותר בתשה"מ אף בזמן ווסתה, יעוי' ברשב"א בנדה טו,א שנסתפק בזה, ובחוות יאיר סי' קפ"ד כתב להדיא שדין הבא מן הדרך כיוצא לדרך שמותר לפוקדה אף בזמן ווסתה. ואמנם פסקינן דאין דין הבא מן הדרך כיוצא לדרך וכדעת הרא"ה בבד"ה בית ז' סוף שער ב', אך לענין חיבוק ונישוק אפשר להקל בזה שבכל ווסת הוא חומרא, וכשיש הסוברים שמותר אף בתשמיש כתב הש"ך ס"ק כ"ז שאפשר להקל בזה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. במחילה, חו"נ בשעת הוסת מותר גמור הוא מעיקר הדין (ובכל זמן), וכמו שפסק הש"ע,
    ואף הרמ"א לא חלק בזה, ועיין ש"ך שפסק ג"כ שמותר, אך הוסיף ש"המחמיר תבוא עליו הברכה".

  2. בודאי, שהרי נהגו להחמיר בזה כשאינו בא מן הדרך כפי המובא מתרומת הדשן ראה ש"ך וט"ז בכל הענין, אבל לא כתבתי שזה איסור גמור.