שימוש במיקרוגל במקום שמחממים בו גם בשר וגם חלב

שלום רב.
אני עובד במקום עבודה חילוני
אך כל העובדים מקפידים לאכול כשר [לא גלאט]
רציתי לשאול האם יש אפשרות להשתמש במקרוגל שמשתמשים לבשר וחלב בזמנים שונים ע"י כמה כיסויים אטומים.

תשובה:

שלום רב.

ניתן להשתמש במיקרוגל אף אם משתמשים בו גם לבשרי וגם לחלבי, ויניח את המאכל על גבי צלחת אחרת ויניח בב' שקיות כשהם סגורות הרמטית ובזה יכול לחמם לכתחילה, אך למיגדר מילתא מורים הרבנים שאין לעשות זאת באופן קבוע.

מקורות:

כל החשש שיכול להיות במיקרוגל הוא שמא יש זיעה או ממשות על הצלחת ובב' כלים אין הרוטב יוצא מכלי לכלי בלא רוטב ביניהם. אמנם מצוי שמחלחל שמנונית מהשקיות על כן ראוי לחמם על צלחת אחרת.