שטיפת כוס קפה בכיור שיש בו צלחות בשריות מלוכלכות

לכבוד הרבנים שאלה נוספת בענין מקום עבודה חילוני. האם יש בעיה לשטוף במים קרים כוס קפה עם שאריות של חלב על בתוך כיור שיש בו צלחות בשריות מלוכלכות, והאם עדיף לי לרוקן את הכוס מכל השאריות לתוך פח האשפה ורק לאחר מכן לשטוף במים קרים. יישר כח ותזכו למצות

תשובה:

שלום רב.

אם יש חשש שאחר כך ישטפו את הכלים המלוכלכים במים חמים, אין לשפוך את הקפה על הכלים האלו. ניתן לשפוך את הקפה ישירות לתוך המסננת שבכיור כדי שגם אם יפתחו שם מים חמים לא יגע החלב בכלים הבשריים. ואם אין עומדים לשטוף הכלים במים חמים מותר לשפוך את הקפה על הכלים הבשריים.