מנהג נתינת ג' פרוטות לצדקה בעת אמירת 'ויברך דוד'

שלום רב,
קראתי באיזה עלון שכותב שבבוקר בתפילת שחרית ב"ויברך דוד" שנותנים 3 פרוטות לצדקה אומר ש10 אגורות אינם נחשבים בכלל לפרוטה ולא יוצאים בהם ידי חובה.
האם זה נכון? ואם כן כמה צריך לתת (3 מטבעות של חצי שקל או של שקל)?

תשובה:

שלום רב.

הובא מנהג בפוסקים ליתן ג' פרוטות במעומד בעת אמירת הפסוק 'ואתה מושל בכל' ב'ויברך דוד'. כיום שיעור הפרוטה הוא 11 אגורות, ומשום כך ניתן להסתפק במטבע של חצי שקל.

בהצלחה רבה.

מקורות:

מגן אברהם סי' נ"א סק"ז בשם האר"י ובאר היטב שם. ובסידור היעב"ץ כ' שאם כולם היו נותנים אלו הג' פרוטות מיד היו נגאלים, ור' לעיל בשם השל"ה שטעם אמירת פסוקים אלו כיון שאמרם דוד לאחר שהתנדב הוא והעם לבנין בית המקדש.