הדלקת נרות חנוכה כשחוזר הביתה מאוחר

ערב טוב…
היות שאני גרושה ושמעתי הדלקת נר בבית של אחרים האם אני צריכה להדליק נר חנוכה שוב הלילה בביתי??

תשובה:

שלום רב וחנוכה שמח.

אם התארחת בשבת במקום אחר וחזרת במוצאי שבת הביתה, אינך צריכה להדליק שוב בבית כיון שיצאת ידי חובה בהדלקה בבית בו היית בשבת. אך אם הגעת להדלקה לבית אחר ובשבת היית בביתך, וחזרת אליו לאחר ההדלקה עלייך להדליק שוב לאחר שובך לביתך, ואם יש אנשים נוספים בבית שיכולים לראות את הנרות, יש להדליק בברכה, וכן אם הם ישנים ראוי להקיצם כדי שניתן יהיה להדליק בברכה, אך אם אין בבית אנשים ערים יש להדליק נרות בלי ברכה.

מקורות:

לענין הדלקה במוצאי שבת ניתן לעיין כאן שהובאו דעות הפוסקים בזה, ולענין הדלקה כשחוזר בלילה לביתו יעוי' במשנה ברורה סי' תרע"ב ס"ק י"א.