הנחת תפילין על יד שיש בה קעקוע בצורת אשה

אני בתהליך של תשובה והתחלתי להניח תפילין עשיתי בעבר קעקוע של אישה ערומה על זרוע שמואל שלי והיום כשהייתי בתפילה בכותל אחד הרבנים שם ראה מה שיש לי על היד ואמר לי שאסור לי להניח תפילין כל עוד יש לי את הקעקוע, שאלתי היא אם אני יוכל להניח את התפילין ביד שנייה במקום ביד שמואל אז אני יניח ביד ימין

תשובה:

שלום רב.

אכן זו בעיה לא פשוטה והיא נידונה בכמה ספרי הפוסקים, מסקנת הדברים היא כי בראש ובראשונה עליך לדאוג להסיר את הכתובת הזו בהקדם האפשרי, ישנו כמה מקומות שניתן בהם להסיר קעקועים.

בינתים, עליך לכסות בזמן הנחת התפילין את רוב הקעקוע (עדיף עם חתיכת עור דקה כדי שאף אם התפילין יפלו ממקומם הם יהיו על גבי עור שאינו חוצץ), ולהשאיר מקום קטן לתפילין שלא יראה עליו תמונת האשה ולהניח עליו את התפילין.

בהצלחה רבה.

מקורות:

שו"ת מנחת יצחק חלק ג' סימן י"א ושו"ת בצל החכמה חלק ה' סימן פ"א ופ"ב.