להעביר חלק מכספי מעשר לאדם שיש לו חסכונות לצורך קניית דירה

שלום לרב!
ברצוני לשאול האם אני יכולה להעביר שליש מכספי המעשר לאחותי.
אחותי נשואה +2 עובדת ומשתכרת כ- 4,000 ש"ח מדי חודש. בעלה תלמיד בכולל כרגע מקבל כ- 1,000 ש"ח, בקרוב יקבל כפול מכך מאחר והחל ללמוד יום שלם. כרגע הם נתמכים כלכלית על ידי הוריו ובלעדי העזרה שלהם היו מתקשים להסתדר. ההתלבטות שלי קשורה לכך שיש להם חסכונות של כ- 80 אלף ש"ח שמיועדים לרכישת דירה בעתיד, כרגע הם מתגוררים בשכירות.
אודה על תשובתך.

תשובה:

ניתן להעביר להם חלק מכספי מעשר, אם הם מתקשים לגמור את החודש.

כיון שהם נמצאים במצב כלכלי די טוב, אכן עדיף להעביר להם רק שליש ואת היתר לתת לעניים אחרים שמצבם הכלכלי יותר גרוע.

מקורות:

אדם שיש יש לו סכום כסף, אך הוא יזדקק לו בעתיד הקרוב לצורך מסוים, רשאי לקבל צדקה. עיין בשו"ת שבט הלוי ח"ה סי' קלח אות ה ועיין בעלון המשפט גליון 25 עמוד ב דין 6.

קרובים שהם גם תלמידי חכמים קודמים לשאר עניים ומצווה מן המובחר לתת להם כספי מעשר. אבל במקרה זה שהם רק זוג ושני ילדים ויש להם הכנסה של 6000 ש"ח בחודש, יש לתת חלק מכספי המעשר לעניים אחרים שמצבם קשה יותר, עיין שם גליון 27 עמוד ג דין 6.