לתת כספי מעשר לאח שלומד בכולל

מועדים לשמחה. כספי מעשרות אני יכול להביא לאח שלי שיושב ולומד יום שלם בישיבה?
תודה רבה.

תשובה:

אם אין לו מספיק עבור פרנסתו, ניתן להעביר אליו כספי מעשר. ואדרבה יש להעדיף את האח על פני כל מטרה אחרת (אף שיש עניים אחרים שמצבם הכלכלי יותר גרוע), אולם ראוי שלא לתת לו את כל המעשרות אלא לחלק קצת לעניים אחרים שמצבם דחוק יותר.

מקורות:

לעניין אברך שמלגת הכולל ומשכורת אשתו מספיקה לו עיין עלון המשפט גליון 25 עמוד ב דין 5.

לעניין הקדמת קרובים עיין שם גליון 27 עמודים א-ב, ועיין שם בעמוד ג דין 6 שראוי להפריש קצת מכספי מעשר עבור עניים אחרים.

לעניין שכספי מעשר נועדו בעיקר לצורך החזקת תלמידי חכמים עיין שם גליון 33 עמוד א דין 1.