נטילת ידים לאכילה מיד אחרי נטילת הבוקר

שבוע טוב,

כאשר אני עושה בבוקר נטילת ידיים ומברכת, ואחר כך רוצה לאכול לחם .. אני צריכה לעשות שוב נטילת ידיים (רק בצורה שונה לא לסרוגין) ושוב לברך? יוצא ממש ברציפות שתי נטילות ושתי ברכות אותו דבר …. אני מתחזקת וממתי שהתחלתי לעשות נטילה על הלחם ולברך אני משתדלת לא לאכול לחם בבוקר, כדי שלא יצא לי שתי נטילות ושתי ברכות .. האם יש אפשרות לאופציה אחרת או שצריך לעשות פעמיים? תודה ושנה טובה

תשובה:

שלום וברכה.

עדיף ליטול נטילה אחת (כפי דרך הנטילה בבוקר) ולברך ברכה אחת ולאכול אחריה, וכן אפשר לאחר הנטילה הראשונה לטמא את הידים בנגיעה בנעליים או דבר אחר.

מקורות:

שולחן ערוך סי' קס"ה סעיף א' ומשנה ברורה שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם עושים זאת מחמת ספק הלכתי אין חשש של ברכה שאינה צריכה, כמובן שלעשות זאת סתם כך, יש בכך את האיסור הנ"ל.