נטילת ידיים באמבטיה שאין שם שירותים

שאלה:

ב״ה
בית הרחצה ובית השימוש בביתי מופרדים באופן מוחלט, שני חדרים נפרדים שתי דלתות שונות. האם כשאני נוטל ידיים בכיור שבבית הרחצה שכאמור אין בוא את הכיסא, מותר לי גם לברך בו?

תשובה:

שלום וברכה מעיקר הדין יש להקל ליטול שם ידים, אולם המחמיר לנגב ידים בחוץ הרי זה משובח.

מקורות:

ראה שו"ת אור לציון חלק א סי' א, שו"ת יביע אומר ח"ג סי' א. אולם, ראה שו"ת אז נדברו חי"ד סי' כו שאין מעלה לניגוב בחוץ, ושו"ת הר צבי ח"א סי' נ שלכתחילה עדיף להוציא את המים החוצה וליטול שם [ואף התיר בשעת הדחק לשתות ממים אלו שהוציא לחוץ]. ואני מעתיק את דברי ההר צבי אורח חיים א סימן נ "אך לא יטול ידיו בתוך ביהכ"ס אלא שיכניס המים לתוך חדרו ושם יטול ידיו, שאם יטול ידיו בביהכ"ס הרי תחזור שם הרוח הרעה ותשרה על הידים, ואפילו ליטול ידיו בביהכ"ס ולצאת משם בידים רטובות, לא יעשה כן, אף שיש מי שאומר לענין נט"י בברכת כהנים שצריך שלא יהא כשיעור כ"ב אמות, שישאיר ידיו רטובות ובזה יהא נחשב כאילו נוטל אז את ידיו, מ"מ יש לחלק בין נידון דידן לשם, ובפרט שיש עצה להכניס את המים לתוך חדרו וליטול שם ידיו, ולכן הוריתי כנ"ל."