לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נטילה לאחר הטלת מים מבלי לגעת בגוף

שאלה:

שלום לרב אם אדם מטיל מימיו מבלי לגעת בבשר… כלל! נוגע רק במכנסיים ובחגורה מבלי לגעת.. האם צריך ליטול ידיו אחר כך? תודה

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין, אם עשה צרכיו שלא בבית כסא קבוע, אלא בשדה וכדומה ולא נגע בגופו והקפיד על כך, אינו צריך ליטול ידיו, אלא לכתחילה בעלמא ומשום היכון לקראת אלוקיך, ראה שו"ע הרב סי' ז סעי' ב וראה עד במקור חיים שם, שיש לחייבו ליטול כדי שלא יטעו הבריות שאין צורך בנטילה והוא חידוש גדול. אבל אם היה בבית כסא קבוע על עצם הכניסה שם יש לחייבו נטילה.