סופגניה – דבר שטיבולו במשקה?

שאלה:

שלום האם צריך ליטול ידים שאוכל סופגניות מדין דבר שטיבולו במשקה שיש בו שמן? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

המעט שומניות הזו היא מגוף המאכל, החיוב של דבר שטיבולו במשקה תיקונו לגבי דבר מאכל שמטובל במשקה גמור ולא במשהו לחלוחית שהמאכל עצמו מפריש.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. השאלה לא מתחילה בכלל,שהרי מאכל המטובל בשמן שטעון נטילה הוא דווקא כשמדובר בשמן זית וסופגניות של ימנו מטוגנות בשמן קנולה או סויה ומסיבה זו אינן טעונות נטילת ידיים