שימוש במים קרים בשבת קייצית שהם מתחממים בצינור

ידוע שאסור לפתוח בשבת את הברז של המים החמים,
כי זה בבחינת "מבשל".
מה עושים בקיץ, שהמים הקרים שפותחים הם גם חמים?

תשובה:

שלום רב.

טעמם של האוסרים לפתוח את המים החמים בשבת הוא מכיון שהמים הקרים הנכנסים לדוד הממולא במים חמים מתבשלים מהם. אך בצינורות המים הקרים אף אם הם חמים בחום גדול מחמת השמש, אך המים שיכנסו לא יתבשלו מהמים שהתחממו קודם כיון שאינם מתערבים בהם יותר מחמת פתיחת המים החמים, אלא אולי אחר כך יתבשלו מהחמה עצמה ובכך אין איסור.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. האם אפשר לשטוף כלים בשבת שלא וודאי שיהיה צורך בהם בשבת , אלא מחמת כבוד השבת שמבחינתי כעור ומאוס להשאיר כך לעיניו ולעיני כל.

  2. ההיתר לרחוץ את המברשת הוא משום שאתה עשוי להשתמש בה שוב בשבת זו. או באופן שמאוס בעיניך לראות אותה לפניך על השיש מלוכלכת. לולי אפשרויות אלו – אסור.