מצאה טבעת זהב בתחנת רכבת בצפון תל אביב

שלום רב,
אתמול מצאתי טבעת שאני חושבת שהיא מזהב, על הכביש ליד תחנות אוטובוס בתחנת רכבת צפון בתל אביב. מדובר בטבעת דקה מאד. לא הייתי מרימה אותה אילולא נזכרתי בציווי "השב תשיבם" והאיסור להתעלם מאבידת אחר. לכן הרמתי את הטבעת וחשבתי אולי להעביר צילום אחורי שלה או להעביר במייל תמונה ולשאול של מי היא.
האם אני פועלת נכון? מה עלי לעשות במקרה כזה?
תודה

תשובה:

אין לפרסם את תמונת הטבעת. יש לפרסם שמצאת טבעת באיזור תחנת הרכבת בצפון תל אביב ויש להחזיר למי שייתן סימנים על משקל המטבע או על העובי או על מקום שהטבעת נמצאה במדויק.

שמעתי שיש אתרי אינטרנט שניתן לפרסם אבידות, כמו כן ניתן לתלות מודעה באיזור שהטבעת נמצאה, וכן ניתן לפרסם בעיתונים שמפרסמים אבידות חינם.

אם לא מוצאים את בעל הטבעת יש לשמור אותה עד שיבוא אליהו הנביא.

מקורות:

לעניין כיצד מכריזים ובאילו סימנים מחזירים עיין שו"ע חו"מ סי' רסז סעיף ד וסעיף ז.

אבידה במקום שרוב גויים מתייאשים, אבל במקום שרוב חילוניים לא מצאנו שיש דין ייאוש, שהרי יש הרבה חילונים שיחזירו אבידות בגלל החוק וכדו' (עיין עוד כאן). בנוסף לכך, טבעת אינה דבר כבד וממילא לא ידוע אם הבעלים הרגישו שנאבד להם (עיין שו"ע חו"מ סי' רסב סעיף ג) לפני שהיא נמצאה. ויש לעיין אם בטבעת מרגישים מיד בנפילתה משום חשיבותה, שהרי בשו"ע שם סעיף טז משמע שאף במחטים וצנורות ומסמרים מרגישים מיד.