נישואין עם כהן

שלום,
מי שהיתה עם גבר פרוד, יכולה להתחתן עם כהן?

תשובה:

שלום רב.

אם אדם זה אינו אדם פסול, אין לה כל מניעה להנשא לכהן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום רב

    אני כהן ורוצה להתחתן חברה שלי שתי ההורים שלה יהודים אבא שלה נפטר לפני 14 שנה והם התחתנו ברוסיה והסבא שלה לא יהודי יש בזה בעיה?

  2. כהן יכול להנשא עם כל יהודיה, אלא אם כן אביה אינו יהודי, אז יש מחלוקת בראשונים אם היא מותרת לכהן או לא, ולהלכה לכתחילה היא אסורה לכהן. אולם כאן אתה מציין כי שתי הוריה יהודים, ורק הסבא שלה אינו יהודי, במקרה כזה היא מותרת לכהן.