השכרת חדרים במלון לאנשים שאינם שומרים שבת

אני חוזרת בתשובה, בתחילת הדרך. שומרת על כשרות, טהרת המשפחה, מתפללת ושומרת שבת. בימים אלה בעלי ואני עושים הסבה לביתנו למלון קטן של ארבעה חדרים ומפרידים לנו דירה קטנה. היכן נוכל ללמוד איך לארח בשבת מבלי לחלל חס ושלום את השבת? האם מספיק לדאוג לתשלום מראש ואירוח כמו אורחים שלנו, כלומר: מיחם למים, פלטות לחימום אוכל, אורות דולקים וכו'? בנוסף ראוי לציין שאין בכוונתנו להעסיק גוי של שבת או גוי בכלל, ובשבת לא נעסיק אף אדם ונגיש אוכל בעצמנו. כמובן שנעדכן את אורחינו לפני בואם כי המלון שומר שבת.

תשובה:

שלום רב.

לפי איך שאתם מתארים את הדבר נראה כי במצב זה אין חששות בהפעלת מלון זה בשבת, אף אם יבואו לשם אורחים שאינם שומרים שבת, מכיון שאתם תכינו את המלון באופן שלא יצריך לחלל שבת, ואת החדרים תשכירו כבר לפני השבת כך שאין בזה משום שכר שבת.

עם זאת אני ממליץ לכם ללמוד הלכות שבת באופן מסודר כדי שלא תכשלו באיסורים בעת הכנת האוכל והגשתו.

בהצלחה רבה.

מקורות:

לענין השכרה למחלל שבת ר' כאן וכאן, ובפרט כאן שמודיע לשוכרים מראש שמלון זה שומר שבת ואינו רוצה שיחללו בו את השבת.