צבע לתפילין

כבוד הרב שליט"א

בתוך התיק השקוף שבו נמצאים הטלית והתפילין (כל אחד בתיק בד לעצמו), אני מחזיק עוד תיק שקוף קטן שיש בו דף ברכות, מראה קטנה ותוש שחור לצביעת התפילין.
התוש השחור הזה הוא סתם תוש פשוט שקונים בכל חנות כלי כתיבה, ולא עשוי במיוחד לתפילין.
לאחרונה קניתי צבע מיוחד שיוצר לשם קדושת תפילין.

מה עלי לעשות עם התוש השחור הפשוט שיש לי בתיק השקוף?
האם צריך גניזה? או שאפשר להוציא אותו ולהשתמש בו לשימוש של חול?

בכבוד רב

תשובה:

שלום רב.

אינך צריך לגנוז את הטוש הפשוט שיש לך כי אם להפסיק להשתמש בו בתפילין, ולהשמש בתפילין רק בצבע המיוחד לשם כך.