אם מחלל שבת יכול להתפלל בבית הכנסת

שלום ואני מקווה שלא תכעסו עלי שאני שואל את השאלה הזאת.
ביום שישי אני רוצה ללכת לבית כנסת אך אני יודע שאני לא ישמור את השבת למרות רצון רב זה בגלל המשפחה ואני באמת לא יכול, אין דבר כזה לא רוצה כי אני באמת רוצה אבל אני לא יכול אין לי איך להסביר צריך להיות בן במשפחה הזאת כדי להבין זאת, אבל מותר לי ללכת לבית כנסת ביום שישי בידיעה שאני לא שומר שבת?

תודה!

תשובה:

שלום רב.

מותר לך וכל מצוה שתוכל לקיים וכל דבר שתוכל לשמור תעשה, אין קשר בין חילול שבת אחד למשנהו, כל חילול שבת היא עבירה בפני עצמה, ולכן תתאמץ לא לחלל את השבת, ותשתדל לא לקשר בין הדברים, וכל דבר שאתה יכול להמנע תמנע ותנצל מאיסור.

בתקווה שתצליח להסתדר עם בני משפחתך ולשמור את השבת במלואה.

שבת שלום.