מנין שנות ערלה בהעברת עץ פרי ממשתלה

שלום

אם אני קונה עץ בוגר בין 3 או 4 שנים זה נחשב לערלה או שמאז שאני נוטעת את העץ בחצר אצלי מתחילים לספור לעורלה?

שאלה נוספת, אם זה נחשב למנין שנות העורלה אם קונים במשתלה של אנשים שומרי שבת מסורתיים אפשר לסמוך עליהם או שצריך אישור מיוחד על שנות העץ?

תודה

תשובה:

שלום רב.

כדי שלא יצטרכו לספור שנות ערלה מתחילה בעץ שעובר ממשתלה, יש להקפיד על כמה דברים, א' שיהיה יחד עם העץ 50 ליטר עפר. ב' שיהיו חורים גדולים בשקית העפר. ג' שהעץ לא יכנס לתוך רכב אלא יעבירו אותו על נגרר עם חורים בעץ, בכדי שלא יהיה זמן שתפסיק יניקתו מהקרקע.

ניתן לסמוך על אדם שומר שבת שאומר שעברו שנות הערלה, אך צריך לברר עם משגיח כשרות שאכן לא היה זמן שהעץ עבר ממקום למקום ולא הקפידו על הכללים האלו.