כתיבת לחנים לשירי עגבים

בס"ד
האם מותר לאדם המתעסק בהכנת מנגינות לשירים (באופן שהשיר מוצג בפניו על פה במילותיו ובלחן שלו ותפקידו להכניסו תוך מסגרת של כלי נגינה וכו', כמהלך ראשוני בתהליך הכנת השיר המתבצעת ביסודיות יתר על ידי אדם אחר בהמשך) להקליט שירי עגבים (באופן הנ"ל) באופן שאין לו כל קשר עם השיר ויכול שאף לא ידע על מילותיו של השיר (אך ידע שמדובר בשיר עגבים) לצורך ביצוע השיר ע"י זמרים שונים?

תשובה:

שלום רב.

לפי איך שהבנתי מדבריך אין אתה בעצמך עוסק במילות השיר, רק בלחן עצמו, ובזה אין איסור.

ומה שאחרים אחר כך יעשו עם שיר זה, אין זה בכלל איסור מסייע מכמה סיבות, וכפי שמבואר כאן במקורות.

מקורות:

ביביע אומר או"ח ח"ו סימן ז' הביא הרבה מגאוני ישראל ייסדו בקשות ותפילות על פי לחנים של שירי עגבים, ומבואר בדבריו שלא חשש אף לכך שיש מהמתפללים שמכירים את מקור הלחן יעויי"ש, ואף שלא כל הפוסקים הסכימו עם דבריו, אך בנדון זה שאין מדובר על תיקון תפילות מלחן זה אלא עבודה על הלחן עצמו, אין בכך איסור.