קיצורי שמות בכתובה

שלום לכבוד הרבנים אני ממש נהנה מהאתר המיוחד תזכו למצוות
שאלה לגבי כתובה גבר ששמו יחזקאל ככה נקרא בברית אלא שבמהלך השנים רוב החברים אני מדגיש רוב החברים שלו קוראים לו חזי שזה קיצור של יחזקאל וכן הוא גם הוסיף עוד שם "חיים" כיום כשהוא עולה לספר תורה או מתברך אצל רב או שבני הבית מברכים אותו הוא ניקרא "יחזקאל חיים" אלא שרוב החברים שלו קוראים לו "חזי" מה צריך לכתוב בכתובה

תשובה:

שלום רב,

הכתובה כשרה לחלוטין.

כתב בספר נחלת שבעה (ח"א סי' יב אות טז) "ויש לדקדק בכתובה בכל דבר שמדקדקים בגט כדי שאם ח"ו יקרה מקרה שיגרש אחד את אשתו ולא יהיו יודעין דקדוק כתיבת שמו או שמה או בשמות אבותם יהא נלמד מספר הכתובה". אמנם מה שנהגו לדקדק זה רק בדקדוק השמות עצמם, אבל בקיצורי השמות, למרות שמדובר בקיצור שבגט היו מוסיפים אותו, כמו ביחזקאל וחזי, שהקיצור אינו ממש כמו השם המקורי, מ"מ לא נהגו לכתוב כן בכתובה.

כמו כן מה שהוסיפו לו שם אח"כ בשם חיים, ודאי שאין צריך לכתוב שוב כתובה בפרט ששם זה משמש אותו רק בעליה לתורה וכד'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה כנראה לא הסברתי את הדברים
    שאלתי היא באדם שעדיין לא נישאה הוא כרגע רווק. השאלה היא בע"ה על העתיד מה לכתוב בכתובה מתוך כל השמות הללו – יחזקאל חזי חיים או אולי דמתקרי חזי ?