ברכת שהחיינו על בגד משומש ובספירה

אשה שקנתה בגד יד שניה אך היא שמחה בו, האם היא צריכה לברך על קניה כזאת שהחיינו? והאם מותר לחדש את זה בספירת העומר?

תשובה:

גם אם הבגד משומש אם היא שמחה בו צריכה לברך שהחיינו, ואם מותר לחדשו בימי הספירה תלוי הדבר במנהגה לענין ברכת שהחיינו, שעל פי הלכה אין מניעה מלברכה בימי הספירה, אך יש שמקפידים על כך.

מקורות:

בענין ברכת שהחיינו על בגד משומש, כן כתב הבן איש חי פרשת ראה אות ב'.

לענין ברכת שהחיינו בימי הספירה, ראה כאן הערה 48.