אכילת מוצר שאינו חמץ גמור שלא נמכר בפסח

האם מותר להשתמש אחר הפסח בשמן או בזיתים או בכל דבר שהוא לא חמץ גמור אם לא מכרו אותו בפסח?

תשובה:

דבר שלא ידוע שהיה בו חמץ, מותר להשתמש בו לאחר הפסח אף אם לא מכרו אותו במכירת חמץ.

מקורות:

תערובת חמץ שלא ניכר בה החמץ מותרת אחר הפסח שלא גזרו אלא על חמץ בעין, וכמבואר בשו"ע או"ח סי' תמז סי"א ובפוסקים שם, [ואם כי יש כמה פרטי דינים בזה, מכל מקום בנידון דידן אין בזה חשש כלל].