התקנת מיטת תינוק חדשה בחול המועד

מועדים לשמחה,
האם מותר להרכיב מיטת תינוק חדשה בחג,
המיטה קודמת נשברה ובינתיים הוא יושן עם במיטת ההורים.
תודה רבה

תשובה:

אם המיטה נשברה בערב חג והיה זמן להרכיב אותה מלפני המועד, אין להרכיב אותה במועד, אולם אם היא נשברה במועד או שלא היה פנאי, באמת, לפני המועד להרכיב אותה, מותר להרכיב במועד.

מקורות:

בניית מיטה חדשה יש בזה משום חשש של מלאכת אומן אפילו שגם הדיוט יכול לעשות אותה, וע"כ רק כאשר זה ממש לצורך המועד אם לא כיוון מלאכתו למועד מותר לעשות כמבואר בהל' חוה"מ בכמה מקומוות.