מצוות קידוש לנשים

שלום כבוד הרב . ברצוני לשאול האם מותר לנערות לעשות קידוש ? זאת משום שהוריי לא עושים קידוש – הם חילונים.

תשובה:

שלום וברכה

לא רק שזה מותר, אלא זה מצווה וחובה לכל יהודי בין איש בין אשה, לעשות קידוש בשבת וביום טוב, וכל הכבוד לך שעל אף שלא קיבלת בבית חינוך לכך, את  מגלה את האמת, ומתקרב לדת, ורוצה לקיים את התורה והמצוות, הקדוש ברוך הוא יעזור לך שתזכי לקיים את כל מצוות התורה כדת וכדין, ותדעי לך שאין גבול לשכר שיש לבעלי תשובה, ואפילו אם לפעמים יש קשיים בחזרה בתשובה, זה משתלם מאוד, מאחר וזהו חובת האדם בעולמו לקיים את התורה והמצוות.

הרבה הצלחה , וחג כשר ושמח!