חובת אמירת "שלום עליכם" בליל שבת

בוקר טוב משפחה של מתקרבים לתורה
שאלו אותי אם מה ששרים את השיר של שלום עליכם בשבת שצריך לשיר 3 פעמים כל קטע האם זה חובה או בגלל שזה מנהג זה חובה
או שהם יכולים לשיר את זה פעם אחת בלבד
– האם השיר הזה והשיר של אשת חיל זה שירים שהם בתפילה או שהם רק ממולצים ויש קהילות שלא נוהגים בשני השירים האלו
מחכה לתושבה
ותודה מראש

תשובה:

מנהגי ישראל מקורם בהררי קודש, ואף מנהג זה שנהגו כלל ישראל, יש לקיים את המנהג,

בפרט מנהג זה מדוע לא לומר שלש פעמים האם אותה משפחה ממהרת במיוחד לסעודת השבת, שאינה יכולה להמתין עד אמירת הפזמון שלש פעמים?

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. הרב עובדיה לא נהג לכפול שלושה פעמים, ולא ראה בזה מנהג חשוב. ובילקוט יוסף רמז לזה וכתב שאם ממהר ללימודו וכיו"ב, לא יכפול. והאמת שמגוחך הדבר לכפול כל בית כשבני הבית רעבים.

  2. בהמשך להנ"ל, נראה שהרב עובדיה סובר שעיקר המנהג הוא באמירת הפזמון, ולא בלכפול ולשלש, שלא מצאתי בספרים שום הסבר הגיוני לזה (חוץ מ"חיזוק הדבר", ולא מובן מה יש לחזק באמירת שלום למלאכים).

  3. מדובר מבנהגי קהילות, אינני יודע מה הטעם אבל אני גם יודע שטוב לכבד מנהגי אבות, אצלנו נהגו לומר שלוש פעמים.