נישואי כהן וגיורת

אני כהן ובת זוגתי גוירת האם ניתן לחתן אותנו בחתונה רפורמית?
אם כן האם שמות הוריה יאמרו או שמותם של אברהם ושרה בגלל היותה גוירת תודה מראש

תשובה:

שלום חבר, אם הינך כהן, ובת זוגתך גיורת, אתם אסורים ע"פ ההלכה להנשא. הקהילה הרפורמית תשמח בודאי לחתן אותכם, כמו שהם מחתנים גבר עם גבר, ואשה עם אשה, או כל דבר שתחפוץ.

אבל תבין, זו לא חתונה, זה טקס רפורמי, ולכן הם יכולים לקרוא את השמות איך שהם רוצים, זה לא משנה שום דבר.

אבל אולי קודם לכן, תפנה בקישור המצורף, ועניינך יבדק (לפניה לחץ כאן).

הרבה הצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס״ד
    שלום לרב,
    יש לי שאלה שאני חושבת ששאלו הרבה אבל בכל זאת צריכה לשמוע עוד…
    אני גיורת שחוזרת בתשובה, ויש לי בן זוג שהוא כהן שגם חוזר בתשובה, אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני ואנחנו רוצים גם להתחתן, אבל לפי ההלכה זה אסור,
    האם עדיין יש סיכוי שנתחתן לפי ההלכה?
    אני אשמח שתעזור לי🙏 תודה רבה

  2. אם הוא אכן כהן, לצערי אין סיכוי, ולכן למרות כל הקושי והכאב יש להפרד, כדי שחלילה לא נגיע למצב של מכשול באיסור, שלא תבוא לקירבה ח"ו. בשורות טובות.