הכשרת רשת שבתוך התנור

איך מכשירים לפסח את הרשת שבתוך התנור. ולא שמים עליה אוכל ממש (לא במשך השנה ולא בפסח) אלא משמשת רק להחזיק את התבנית.
האם זה נכון שמכשירים אותה יחד עם התנור?

תשובה:

שלום וברכה

מי שנוהג כדעת הפוסקים שמתירים להכשיר תנור לפסח, מכיון שהרשת לא בא במגע ישיר עם האוכל, אפשר להכשירו ביחד עם התנור, וכמובן לפני שאתה מכשיר את זה, צריך לנקות טוב טוב את הרשת שלא ישאר עליו שום לכלוך ממאכלים שנשפכו, וצריך לנקותו עם חומרים חריפים [אקנומיקה סנט מוריץ וכדומה], ולהמתין 24 שעות מהשימוש האחרון, ואז אפשר להכשירו ביחד עם שאר התנור, וגם אחרי ההכשרה – לכתחילה ראוי לכסות את הרשת בנייר כסף וכדומה, כדי שיפסיק בין הרשת לכלים של פסח.

יש לציין שכל הנ"ל הוא דוקא ברשת שלא בא במגע עם האוכל, והשימוש הוא שמניחים עליו מגשים וסירים שבתוכם האוכל.

[עוד יש לציין שיש מחמירים ואינם משתמשים בפסח בתנור של כל השנה, אלא מיחדים בתנור מיוחד לפסח, והמחמיר תבא עליו ברכה, ומי שמיקל יש לו על מי לסמוך, כמובן בתנאי שהוא עושה את זה עם כל פרטי הדינים של הכשרת כלים].