כיריים קרמיות לבשר וחלב

בשנים אלו נכנס לשוק השימוש בכיריים קרמיות, העשויות מחומר שדינו ההלכתי לכאורה חרס.
המשטח עצמו לאחר גלישה מהסירים בשרי\חלבי נעשות טריפה.
מכאן ואילך כאשר אני יניח סיר או מחבת שמתחתיו תהיה רטיבות, זה יצור חיבור של טריפת הכיריים אל תוכן הסיר או המחבת.
כמו"כ תיווצר שאלה זו לגבי פרווה\בשרי.
אשמח לקבל תשובה מידית בהיות ואנו עומדים כעת בשאלה אם לקנות כיריים אלו.

תשובה:

אם ישתמשו בכיריים אלו לבשרי ופרווה בלבד, אין בכך בעיה, אם רוצים להשתמש בהם גם לחלבי, הדבר מהווה בעיה, ועדיף לייחד כירה/להבה אחת מהן רק לחלבי.

מקורות:

ראה כאן בארוכה.