ניקיון לפסח מכספי מעשר

האם זה בסדר שאחד מבני המשפחה כגון אחותי תעזור לי בנקיון לפסח ואני אשלם לה מכספי מעשר? יש לציין שאם לא הייתי משלמת לה (מכספי מעשר) רוב הסיכויים שהיא לא הייתה עוזרת.

תשובה

שלום וברכה

חובה מוטלת אל האדם לדאוג לנקיון ביתו לפסח, ואם את לא רוצה בעצמך לנקות את הבית, ואת רוצה לקחת עוזרת נקיון שתנקה לך את הבית, את צריכה לשלם לזה מהכסף שלך, ולא מכספי מעשרות, [אינני מבין למה את חושבת שמותר לך לשלם מכספי מעשרות],   פסח כשר ושמח!