בנה רצפה והשכן השתמש בה כתקרה לחדר – האם חייב בהשתתפות בהוצאות

שלום.
אני גר בקומה שניה, ובניתי חדר נוסף לביתי. הרצפה שבניתי, היא על מרפסת השכן שגר בקומה ראשונה.
מהרצפה שלי נוצרה לו תקרה על המרפסת שלו, והוא הלך וסגר את המרפסת עם קירות, ועשה חלון, התקין חשמל, צבע ושיפץ וכו'.
כאשר באתי אליו בדרישה שישתתף עמי במחצית הוצאות התקרה (הרצפה שלי), נעניתי בשלילה, מאחר ולטענתו, כל עוד שהוא לא הרכיב חלונות (אלומיניום ותריסים) עמקומות שהוא הכין לכך, אינו יכול לגמרי להשתמש עם החדר, ועל כן הוא פטור מלהשתתף עמי.
כששאלתי אותו, אם כן, מדוע הוא בנה את כל זה, הוא השיב, כי זה היה לו זול יותר לבנות עם הקבלן שלי, שבין כה עבד במקום. אבל ככל שהוא לא משמש עם החדר, ואינו מרכיב חלונות, אינו רוצה לשלם, ולדעתו בצדק.
האם יש דברים בגו? או שאם אתבענו בבי"ד, יחייבוהו לשלם?

תשובה:

שלום רב,

אם תתבע אותו יחייבוהו לשלם מיד.
אך אם הוא מתכנן להרכיב חלונות בזמן הקרוב ולשלם אז מרצונו, חבל לתבוע בבית דין. יש לקחת בחשבון שגם תביעה בבית דין לוקחת זמן.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' קנז סעיף י לעניין כותל שבין שתי חצרות, שאם אחד מהם בנה למעלה מד' אמות כדי להפוך את החצר לבית ולאחר מכן גילה השני דעתו שגם הוא מעוניין לעשות תקרה על חצירו, הרי הוא חייב לשלם על הכותל, אף אם עדיין אינו נהנה ממנו.