לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תענית באמצע נטילת אנטיביוטיקה

מה הדין אם יש חשש לאנגינה ולוקחים אנטיביוטיקה, האם צריך לצום? הצום הוא ביום השלישי ללקיחת התרופה.

תשובה:

שלום וברכה

אנו מתנצלים על העיכוב בתשובה.

חולה באנגינה שנוטל אנטיביוטיקה, בפרט בתוך חמשת הימים הראשונים לנטילתם, אינו צריך לצום את כל התעניות, למעט תענית תשעה באב ויום הכיפורים, שבהם יש לשאול מורה הוראה לפי ההרגשה באותו הזמן.

מקורות:

משנ"ב סי' תק"נ סק"ד, ועי' עוד בחוט השני (לר' ניסים קרליץ שליט"א) עמוד רסא.