תספורת בפורים

האם מותר להסתפר בפורים

תשובה

שלום וברכה

השנה שפורים יוצא בערב שבת, יש מקילים ומתירים להסתפר, וכשאינו חל בערב שבת, מותר להסתפר לצורך היום, כלומר כשהמטרה של התספורת היא לצורך שמחת וכבוד הפורים.

פורים שמח!

מקורות

עיין בכף החיים סימן תרצ"ו שהביא שיש מתירים להסתפר בפורים שחל בערב שבת, ויש אוסרים, ועיין בחזון עובדיה (עמוד קצ"ו) שהביא בשם כמה וכמה פוסקים שאם מסתפר לצורך יום הפורים מותר אפילו אם לא חל בערב שבת.