רכישת דירה שנמכרת מהזוכים על פי צו ירושה שלא לפי דין תורה

שלום לכבוד הרב,
יש לי שאלה דחופה, אני עומד לרכוש בית מאחד שזכה בו ע"פ צו ירושה, שלא ע"פ דין תורה, האם אני נחשב כחולק עם הגנב, או שכיון שכיום הוא הבעלים בטאבו אין לי שום מניעה לרכוש ממנו.
אנא תשובתכם בהקדם האפשרי

תשובה:

שלום רב,

יש לבקש רשות מהיורשים על פי דין תורה שהם מסכימים שתקנה את הדירה.

מקורות:

אם הדירה נמצאת באיזור חילוני אין חשש מסייע לגנב, כיון שבכל מקרה ימצא קונים. כמו כן, המוכר אינו זקוק למצוא קונים כיון שאין לו בעיה לשמור את הדירה לעצמו, מה שאין כן שאר גנבים שמפחדים לשמור את הגניבה ברשותם וכן גונבים רק כדי למכור.
אבל יש בעיה של גזל לקנות את הדירה, כיון שיש סוברים שאין ייאוש בקרקע, גם לא ניתן לדעת אם היורשים על פי תורה התייאשו והאם הסכימו לדון בבית משפט. עיין בעלון המשפט גליון 38 עמוד 7.