כתובת בעולה וגר צדק, וכתיבת שם olivier בכתובה

בס"ד
לכבוד הרב שלום וברכה,תודות על המענים בעבר ומראש על העתיד!
א.אשה שהיתה נשואה לגוי ועתה נשאת ליהודי כמה הם דמי כתובתה?
ב.האם גר צדק הנושא בת ישראל מתחייב מאתים?
ג.כיצד עדיף לכתוב בכתובה שם לועזי כגון: olivier האם באותיות לעז או להחליף לאותיות עבריות,ואז לפי הנקרא או לפי הנשמע.(אוליבייר, או אוליבי'ה)

בכבוד בברכה ובתודה

תשובה:

א. כתובתה של אשה שאינה בתולה מכל סיבה שהיא הינה מאה זקוקי כסף, ואף כאשר היתה חיה קודם לכן עם גוי לא הפסידה את כתובתה זו, אולם מאחר ואינה בתולה כתובתה רק מאה זקוקי כסף ולא מאתיים.
ב. גר צדק שנושא בת ישראל בתולה כתובתה מאתיים, שכן גר צדק דינו כישראל לכל דבר.
ג. יש לכתוב את השם בעברית, והשם הוא כפי שנשמע בהברתו, ומאחר ובדרך כלל זה נשמע כמו אוליבייה, יש לכתוב אוליבייה.

מקורות:

א. שו"ע אהע"ז סי' סז.
ג. לגבי שמות בכתובה מבואר בספר נחלת שבעה (סי' יד אות טז) שיש לכתחלה להקפיד כמו בכתיבת הגט, וכיון שבגט מקפידים לכתוב דווקא באותיות עבריות כמבואר בכל הפוסקים בדיני שמות הגיטין, יש להקפיד על כך גם בגט, והכתיבה בשמות לועזיים מובהקים הוא כמו המובן שלהם בקריאתם אפילו שמוסיפים עוד אותיות, כמבואר בשו"ע ובפוסקים סי' קכט ובב"ש שמות אנשים ונשים בכמה מקומות, ובעיקר בפ"ת שמות נשים אות ח' (בשם חלונא), [וראה גם בשו"ת מלמד להועיל אהע"ז סי' ל, שו"ת מנחת יצחק ח"א סי' קג, ועוד], ואם כי דנו בזה הפוסקים רבות בשמות שמוסיפים על הלעז באותיות שלא נשמעות כאלבירט שהט' בצרפתית לא נשמעת, וכן סאלמון וכיו"ב והכרעת רוב הפוסקים היא לכתוב גם את הכתיבה וגם את הקריאה, הינו דווקא בגיטין, עי' בדברי הגרי"א ענקין זצ"ל (עדות לישראל עמ' 178 ואילך) ובשו"ת אג"מ (אהע"ז ח"ג סי' לה), ולעומת זה ראה בשו"ת יביע אומר (ח"ג אהע"ז סי' כב אות ד), מ"מ בכתובה שמעיקר הדין יכולים לכתוב כולה בלע"ז כיון שעיקרה שטר חוב ולא גט, ורק משום חומרת הנח"ש החמירו להשתדל לדקדק בה, מ"מ לגבי כתיבת השם נראה שדי בקריאתה ולא בכתיבתה, שכן אף בגט שורת הדין שכותבים כקריאתה, ורק לחומרא מוסיפים גם קריאתה, ועי' שו"ת מנח"י (ח"ט סי' קמז).