האם אשה צריכה לחזר על הפתחים כדי לקיים מצוות נרות חנוכה

האם הדין שעני שאין לו שמן ונרות להדליק חייב לחזר על הפתחים, שייך אף באשה שאין לה ממה להדליק, וכגון אשה רווקה או אלמנה, או שמא תאמר שאשה אין דרכה לחזר על הפתחים, ופטורה במקרה כזה מהדלקת נר חנוכה, ולא מצאתי תשובה לשאלה זו בספרים שנכתבו על חנוכה.

תשובה

שלום רב

במצוות הדלקת נרות חנוכה, נשים חייבות כמו גברים, ולכן אין מקום לחלק בין אשה לגבר בדין זה, ומסתבר שגם אשה צריכה לחזר על הפתחים כדי לקיים מצוות הדלקת נרות חנוכה וכן נראה מסתימת הפוסקים שלא חילקו בזה בין איש לאשה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מסתבר היות ובגמרא כתובות סז כתוב וז"ל איש דרכו לחזור על הפתחים ואין אשה דרכה לחזור על הפתחים. מסתבר שלא תקנו חז"ל עליה שום מצוה באופן שתצטרך לעבור על כל כבודה, או לבוזותה.
    ומסתימת הפוסקים אין ראיה דפשוט הוא