הדלקת הנרות מצד שמאל לצד ימין

בס"ד
שלום לרב
האם יש מי שאומר שסדר הנחת הנרות מימין לשמאל
וההדלקה היא משמאל לימין
שולחן ערוך תרעו סימן ה" האם זה הפשט שההנחה
מימין וההדלקה משמאל תודה

תשובה

שלום רב!

בלילה הראשון מדליק את הנר הימני, ובלילה השני מוסיף נר אחד לידו (מצד שמאל), ומתחיל להדליק בנר הנוסף, ואח"כ מדליק את הנר שלידו, כלומר מדליק מצד שמאל לצד ימין, (כמו שכותבים באנגלית).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    שלום כבוד הרב ברצוני להתמקד בשאלה
    האם הנחת הנרות תתבצע מימין לשמאל לדוגמה: ביום השלישי יניח תחילה את הנר הראשון מימין ולאחר מכן הנר השני ועל זה הדרך ברור שההדלקה תתבצע משמאל לימין תודה

  2. שלום רב! העיקר להניח את שלושת הנרות בצד הימני של המנורה, ושההדלקה תהיה משמאל לימין, וזה לא משנה באיזה סדר מניחים, אפשר להניח קודם את השלישי ואחר כך את השני, תעשה איך שאתה רוצה,