תוסף מזון חלבי לאחר סעודה בשרית

שלום לכבוד הרב.
האם מותר לבלוע ע"י שתיה כדור "חלבי" (תוסף מזון) לאחר ארוחה בשרית?
תודה וכל טוב

תשובה:

לאחר ארוחה בשרית אין לבלוע כדורים המכילים חלב.

מקורות:

כדורים אלו דינם כ"תבשיל גבינה", ולכן יש לחכות 6 שעות קודם לבליעתם, ואינו דומה למש"כ באג"מ (יו"ד ח"ב סי' כו) להתיר בליעת כדורים הנעשים מכבד לאחר גבינה קשה, או אכילת גבינה לאחר בליעת כדורים העשוים מכבד, ע"ש שטעמו לא שייך בנדון דידן, אם כי במקום הצורך נראה להקל לפמ"ש שם להקל משום שנחשב כנ"ט בלבד ולא כטעם עצמי, אולם כפי הידוע לי נותנים חלב בכדורים אלו לתת טעם וברזל, והוא חלק מרכיב חשוב בזה, וכבר כתבו הפוסקים שאסור לבלוע חלב לאחר אכילת בשר ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום, כדאי לברר את המציאות שוב.
    ככל הידוע לנו, הכדורים הנמכרים ועליהם הכיתוב "חלבי" אינם חלביים כלל. אלו חיידקים שגודלו על מצע חלב והחלב בהם בטל הן בצורתו והן בטעמו.