שיעור אגודל לעניין ציצית

מורי ורבותי גמר חתימה טובה לכם ולמשפחותיכם
שאלתי
בהלכות ציצית סימןיא סק יט לא ברור איך מודדים גודל לאורך או רוחבו/סביבו ומה זה בסק כג הגדיל היינו החלק מהציצית שאינו ארוג והאם הקרן זה גם הכנף
אודה להסברכם והארתכם
תודה .

תשובה

כוונת המשנה ברורה בס"ק י"ט: הוא ששיעור גודל הוא לפי מידת רוחב האצבע (האגודל), ומודדים את הרוחב של האגודל, במקום הכי רחב, ולא בראשו.

כוונת המשנה ברורה בס"ק כ"ג: אחרי שהציצית מוכן, יש בו את החלק של כל הכריכות, ואת החוטים החלקים שיוצאים אחרי החלק של כל הכריכות והקשרים, והחלק שיש בו את הכריכות והקשרים נקרא גדיל, ובא המשנה ברורה לפרש שמה שכתוב בשולחן ערוך שאחד מהחוטים יהיה ארוך יותר, כדי שיכרוך בו את הגדיל, אין כוונתו שכבר עכשיו הוא נקרא גדיל, שהרי עדיין הוא לא כרך סביבו את החוט, ועדיין איננו נקרא גדיל, אלא על שם סופו, שהוא עתיד להיות גדיל, לכן קרא לו השולחן ערוך, גדיל.

גמר חתימה טובה