אפית חלות בתנור בשרי

ב"ה
שלום כבוד ברב

התנור שלנו מקולקל.
ומה שנשאר לנו הוא התנור של ההורים של אישתי שהוא כשר אך הם לא רוצים להכשיר אותו שיהיה פרווה אלה רק בשרי

מה אנו צריכים לעשות עכשיו לפני שבת ?
האם מותר בכול זאת לעשות לחם בשרי או לא לומר לאישתי להפריש חלה לפני השבת ?

תודה
ושבת שלום

תשובה:

אם מניחים את החלות על גבי תבניות פרוה, או תבניות שלא נתבשל בהם בשר 24 שעות, הרי החלות נחשבות לפרוה, ולא לחלות בשריות, אולם לכתחילה לא לעשות את החלות על דעת לאכול אותם עם גבינה.

מקורות:

עי' שו"ע יו"ד סי' קח שבתנור הוא דין ריחא וכשעושים זה אחר זה דינו כפרוה.