זמן עליה לקבר

רעיתי נפטרה א' באייר.
האם עולים לשנה ביום אחרי יום הפטירה?
תודה רבה

תשובה:

אם כוונתך האם עולים לקבר בראש חודש, התשובה היא שכשיום השנה חל בראש חודש עולים לקבר, המנהג שאין עולים לקבר שלא ביום היארצייט אלא רק לביקור בקבר בעלמא.

אם כוונתך אם לא עלו ביום השנה הרי אפשר לעלות אף ביום שלמחרת.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. שאלתי האבלים קמים ביום שישי מהשבעה האם צריך ללכת לבית העלמין , ואם כן האם אחרי בית העלמין חוזרים לשבת עד כנ יסת השבת

  2. ביום שישי בבוקר עולים לקבר ושוב אינם צריכים לשבת כיון שכבר ישבו מקצת מהיום, וההלכה היא שמקצת היום ביום השביעי נחשב להם כאילו ישבו כולו.

  3. מעיקר הדין החיוב לעלות לקבר הוא ביב באדר, אך יש שמחמירים לעלות גם ביב בשבט. מנהג הספרדים לעלות לקבר ב11 חודש, אף עלייה זו אינה חיוב ממש, אולם לנוהגים כך יעלו ביב בטבת.