עליה לקבר במהלך שנת האבל

שלום רב.  אני עדיין באבל של אבא שלי ועוד לא הסתיימה השנה.  רצוני לדעת בבקשה האם מותר לעלות לקבר מתי שרוצים? ואם לא אז מה הזמנים שמותר ומה הזמנים שאסור.

אודה לכם.

תשובה:

שלום רב,

נוהגים שלא לעלות לקבר במהלך שנת האבל מלבד בימי האזכרות. אולם אם את רוצה לעלות לקבר ולומר פרקי תהילים לעילוי נשמת הנפטר, מותר, אולם אין לבקש בקשות.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. יום השלושים הוא מיום הקבורה, וכולל את יום הקבורה ואת יום סיומו, כלומר אומרים בזה מקצת היום ככולו, ואם יום השלושים מהקבורה הוא אכן בט' תמוז אז יש לעלות לקבר.

  2. שלום וברכה
    אימי ע"ה נקברה ביום יז אדר א' תשע"ט. יום האזכרה יוצא במוצ"ש ולכן מקדימים ליום חמישי את האזכרה.
    האם העלייה לקבר צריכה להיות ביום שישי טו אדר ב' או ביום ראשון יז אדר ב' ?