עלייה לקבר אשתו הראשונה לאחר שנישא בשנית

שלום וברכה.
חמי נישא בשנית לאחר פטירת אשתו לפני 9 שנים. רציתי לשאול האם יש דינים מיוחדים לגבי העליה לקבר אשתו הראשונה בתאריך הפטירה או בכלל?
שמעתי שלא עולים לקבר האשה הראשונה לאחר נישואים שניים האם זה נכון?

תשובה:

שלום רב.

המנהג הוא שאלמן שנישא אינו עולה לקבר אשתו הראשונה ואינו מדליק נר ביום השנה לעילוי נשמתה, וזאת, משום כבוד אשתו השניה.

מקורות:

ראה ס' פני ברוך עמ' תכו.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. אכן ראוי לשקלל גם את כבוד הילדים אם הם נפגעים מהענין. אבל בתקווה שהם מכבדים את כבוד אביהם שהחליט להנשא שנית (הילדים מחוייבים לכבר את אביהם).

  2. אני נשוי לאלמנה והיא עולה לקבר של בעלה הראשון ביום האזכרה שלו, הוא מבקשת שאבוא עמה. האם אפשר לבוא איתה ועם בניה לקברה של בעלה הקודם

  3. אין איסור בענין זה, אלא שהמנהג שלאחר שמתחתנים נותנים תחושה לבן הזוג שכרגע הפנים קדימה, אבל אם לך זה לא מפריע אין בכך בעיה.