דחית עליה לקבר

האם ניתן לדחות/להקדים יום שנה לנפטר עקב הימצאות בן משפחה בחו"ל?
תודה

תשובה:

עיקר הנחת רוח שיש לנפטר הוא כשמגיעים על קברו ביום השנה לפטירתו, ולכן לכתחילה יש להקפיד לעלות דווקא ביום השנה, ואפשר לעלות ביום השנה, ושוב פעם כשבן המשפחה מגיע לארץ.

מקורות:

עי' נטעי גבריאל (פרק עו הערה א) שהביא מקורות הטעם שנהגו לעלות על קברי אבות ביום היארצייט, ונראה שהמנהג היה מעולם לעלות דווקא בקפידה ביום השנה, ובפרט למש"כ שם בשם התפארת ישראל שהוא כדי לעשות נחת ביום זה שהנשמה יורדת לקברה ע"ש.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש להעיר שראיתי במטה אפרים בסוף בדיני קדיש יתום על אות יא [אחר שמביא כל ענין היא"צ ושתית לחיים בביהמ"ד וענין נר יא"צ] כ' האלף המגן בשם ס"ח כי הנאה יש למתים שאוהביהם הולכים על קבריהם ומבקשין על נשמתן טובהומטיבין להם באותו עולם וגם כשמבקשין מהם הם מתפללים על החיים

    הרי שיש ענין חשוב לגבי המשפחה שבאה ובפרט ששמעתי הרבה שלא לוקחים מנין ביא"צ אולי יש לשקול זה כנגד זה מתי לעשות העיקר ובפעם השנית ילך מי שיכול באי אפשר לקיים שניהם