אזכרת 11 חודש מוקדמת

שלום לכבוד הרב
אבי ע"ה נפטר ונקבר השנה ב-כא' חשון. אנחנו ספרדים. המנהג של בית אבא לעשות גם 11 חודש. השאלה שלי היא אם אפשר לעשות את האזכרה של 11 חודש ביום כ' אלול בבית הקברות (יש שם מקום לשבת עם שולחן) ולהביא מזונות בשביל ברכות וללכת להתפלל על הקבר? תודה רבה ותזכו למצוות

תשובה:

שלום רב,

אם לא מתאפשר לכם להגיע ביום כא אלול. אפשר לעשות זאת גם ביום כ' אלול. (אין צורך להביא מזונות דווקא לבית הקברות. להיפך, אם זה בסמוך לקברים אסור. העיקר הוא הברכות הנאמרות והמצוות המתקיימות לעילוי נשמת הנפטר, כך שזה לא משנה אם זה בבית הקברות או במקום אחר.