אשה שמתייחדת עם בעלה לשעבר

אני עומד לפני גירושין שניים וגם לאשתי זה הגירושין שניים. אשתי מתייחדת עם בעלה הראשון בזמן שהיא לוקחת את ביתה מהנישואין הראשונים. אני לא מסכים לדרך הזאת אך היא לא מוכנה אחרת בשום אופן. קשה לי לחיות עם זה, האם זו סיבה מספקת בכדי להיתגרש בשנית? תודה.

תשובה:

שלום רב,

ודאי שאסור לאשה לנהוג כן. אבל בדיעבד, אני מניח שהאשה לא התייחדה ייחוד גמור, שהרי ביתה היתה יחד איתה, כך שודאי אין מצווה ולא סיבה לגרש.

יש להיזהר שלא לומר לאשה שלא להתייחד עם איש פלוני. יש לשכנע את האשה בדרך אחרת להפסיק מנהג זה, כגון ללחוץ עליה שתלך לשאול לרב אם מותר לעשות כן.

מקורות:בעניין לכתחילה עיין שו"ע אבן העזר סי' קיט סעיף ח.
לעניין ייחוד כשיש שם בת קטנה עיין שו"ע שם סי' כב סעיף י.
לעניין המצווה לגרש אשה שרגילה להתייחד באיסור אף לאחר התראה עיין שו"ע שם סי' קטו סעיף ד.
לעניין שלא לומר לאשה שלא תתייחד עיין שו"ע שם סי' קעח סעיף ז.