נטילת ידים על סלט שמתובל בשמן זית וכן על חביתה שטוגנה בשמן

שלום רב,
אדם שהכין סלט ושם שמן זית, האם צריך נטילת ידיים כדין דבר שטבולו במשקה? וכן אדם שהכין חביתה עם שמן האם צריך נטילת ידיים?
אודה לכם באם ניתן גם לציין את המקור לתשובה.
בתודה מראש

תשובה:

דבר שרגילות לאוכלו בכלי אכילה ולא בידים, אינו מחייב נטילת ידים על "טיבולו במשקה", ולכן יש חילוק בין סלט שאין רגילות כלל לאוכלו בידיים לבין חביתה שלפעמים אוכלים בידיים.

אציין שהמנהג שאין נוטלים ידיים על טיבולו במשקה, הגם שדעת המשנה ברורה להחמיר בזה אף בזמנינו.

מקורות:

ראה כאן.