שניצל שחומם על צלחת קורניניג

הכשרת כלי קורניניג ראיתי תשובה שענו באתר שזה ספק וכשיש אפשרות להוסיף צירופים נוספים להקל ניתן להתיר.

ולכן אני מפרט את המקרה המדויק
הצלחת החלבית לא היתה בת יומה וחומם בה שניצל במיקרו כשהיא עטופה בנילון נצמד
תודה רבה

תשובה:

הצלחת כשרה, ומותר לאכל את השניצל, וכל זה בתנאי שלא היו נוזלים בין הצלחת לבין הניילון הנצמד.

כיון שהיה הפסק בין הצלחת לשניצל, ולא היה רוטב ביניהם, ישנו כלל "אין הבלוע יוצא מחתיכה לחתיכה בלא רוטב, ולכן אין הצלחת נאסרת ולא השניצל.

כל זה כמובן בדיעבד, אבל לכתחילה אין לבשל או לחמם במיקרוגל או בתנור גם כאשר השניצל עטוף בניילון נצמד.

מקורות:

עי' שו"ע יו"ד סי' קה ס"ז ובפוסקים שם.