נולד בניתוח קיסרי לענין תענית בכורות

שלום רב,

האם ילד שנולד בניתוח קיסרי מאת אשה אשר הייתה לה כבר הפלה בעבר (בשבוע העשירי להריונה) חייב בתענית בכורות?

נראה כי מפדיון הוא פטור מפני שניתוח קיסרי אינו "פטר רחם"

האם אחיו הקטן אשר נולד בלידה טבעית חייב בתענית בכורות ו/או בפדיון הבן?

בתדה ובברכת חג שמח
רפאל

תשובה:

בכור שנולד לאחר נפלים צריך להתענות, כיון שהוא עדיין בכור לעניין נחלה. אבל בכור שנולד בניתוח קיסרי אינו חייב להתענות, כיון שאין לו דין בכור לא לנחלה ולא לפדיון הבן.

מקורות: ראה כף החיים (סימן תע, אות ב-ג), וראה בספר "והאיש מרדכי" (שיעור יג).

הצטרף לדיון

תגובה 1